معاون وزیر: تغییر نگرش در حوزه آموزش و پرورش اولویت دولت پزشکیان است

مشهد -ایرنا-معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: رییسجمهور به طور مداوم پیگیر مسائل آموزش و پرورش هستند و تغییر نگرش در این حوزه اولویت دولت پزشکیان است.
حمیدرضا خانمحمدی روز یکشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان افزود: همانطور که در دوران وزارت بهداشت، رییس جمهور تحول چشمگیری در نظام آموزشی پزشکی ایجاد کرد، اکنون نیز همین نگاه باید در آموزش و پرورش جاری شود.
وی با اشاره به تأکید رییسجمهور بر تحول در نظام آموزشی عنوان کرد: باید قدردان ریاستجمهوری باشیم، زیرا آموزش و پرورش را بهعنوان اولویت دولت قرار داده و این مسئله برای ما یک برگ برنده است و نباید آن را عادی تلقی کنیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برای هر پروژه، باید هستهها و گروههای مردمی را تشکیل دهیم و روند کار را از پایین به بالا پیش ببریم. پروژه آزمایشی نهضت محرومیتزدایی و حذف مدارس سنگی، فرسوده و کانکسی که در کلات آغاز شده، باید به یک پروژه کلان در سطح استان خراسان رضوی تبدیل شود.
وی بیان کرد: نهضت توسعه عدالت آموزشی چند مؤلفه اساسی شامل نظام مسائل، نظام تأمین مالی، نظام مردمی و نظام تقسیم کار بینبخشی دارد که باید بهدرستی شکل گیرد. اگر ساختارهای پیشین کارآمد بودند، اکنون با کمبود ضروری چهار هزار و ۶۰۰ کلاس درس در استان مواجه نمیشدیم.
خان محمدی همچنین پروژه آزمایشی محرومیت زدایی و حذف مدارس سنگی در منطقه کلات خراسان رضوی را الگویی موفق دانست و اظهار کرد: این پروژه باید به یک برنامه کلان در استان تبدیل و خراسان رضوی پیشگام نهضت توسعه عدالت آموزشی در کشور معرفی شود.
وی ابراز امیدواری کرد که خراسان رضوی با حمایت استاندار بتواند به عنوان نخستین استان کشور در پیاده سازی کامل نهضت توسعه عدالت آموزشی موفق عمل کند.
حرکت مردمی در پیشبرد نهضت نوسازی مدارس
استاندار خراسان رضوی نیز با تأکید بر ضرورت مردمیسازی آموزش و پرورش بر لزوم مشارکت خیرین، کنشگران اجتماعی و مدیران در نهضت نوسازی مدارس استان تأکید کرد و گفت: نگاه رییسجمهور به آموزش و پرورش یک فرصت ارزشمند است.
غلامحسین مظفری افزود: اگر بتوانیم از این فرصت بهره ببریم، نهتنها بخشی از مشکلات آموزش و پرورش را حل خواهیم کرد، بلکه الگویی برای حل سایر مسائل نیز ارائه میدهیم.
وی بر مردمی شدن نهضت محرومیتزدایی و حذف مدارس سنگی، فرسوده و کانکسی تأکید و بیان کرد: حتی اگر منابع مالی کافی داشته باشیم، همچنان نیازمند مشارکت مردم هستیم، زیرا آنها بهرهمندان و بهرهبرداران اصلی این حوزه هستند، پیشنهاد میکنم علاوه بر کمکهای مالی، خیرین در نهضت محرومیتزدایی و حذف مدارس سنگی، فرسوده و کانکسی نیز نقش بیشتری ایفا کنند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیتهای مردمی استان بیان کرد: در این استان ۷۵۰ سازمان مردمنهاد ثبتشده، به همراه تعداد زیادی از خیرین و گروههای تأثیرگذار فعال هستند.
وی ادامه داد: پیشنهاد میکنم با حضور این افراد، نهضت نوسازی مدارس را به صورت یک حرکت مردمی کاملاً هماهنگ با دولت پیش ببریم. برای این کار، میتوان هر مدرسه را به یک فرد خیر یا گروه مشخص سپرد تا ارتباطی مستقیم و مداوم بین آنان و پروژههای آموزشی برقرار شود.
مظفری گفت: ما باید فراتر از جلسات شورای آموزش و پرورش حرکت کنیم و مشارکت واقعی مردم را در دستور کار قرار دهیم و به مرحله اجرا برسانیم.
وی با اشاره به وضعیت آموزشی حاشیه شهر مشهد عنوان کرد: بخش قابلتوجهی از نیازهای آموزشی این مناطق بهواسطه دستور مقام معظم رهبری در خصوص تأمین فضای آموزشی برای اتباع بیگانه شکل گرفته است. بسیاری از اتباع علاقهمند به ساخت مدارس هستند و میتوان از ظرفیت آنها نیز در این زمینه استفاده کرد.
به گفته وی، پیشنهاد میکنم از امروز تا پایان سال، هر ماه یک روز جمعه، بنده یا سایر مدیران علاقهمند در مدارس در حال ساخت مشغول به کار شویم.
استاندار خراسان رضوی همچنین بر لزوم ایجاد فضایی برای مشارکت بیشتر مردم و کارمندان در این امر تأکید کرد و گفت: در استانداری با رضایت کارمندان، یک روز از حقوق آنها صرف نهضت محرومیتزدایی و حذف مدارس سنگی، فرسوده و کانکسی خواهد شد.
مظفری افزود: این اقدام میتواند الگوی مناسبی باشد و هر مجموعهای که علاقهمند است، میتواند به این حرکت بپیوندد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.